Timeline

Mijn timeline

Omdat ik graag veel van jou wil weten vertel ik ook graag wat over mijzelf.

Via onderstaande timeline zie je mijn stappen vanaf geboorte tot aan nu.

Boerenfamilie

Mijn naam is Rudi van Vliet. Ik ben geboren in Ter Aar in een een boerenfamilie (1978).

Al van jongs af aan hard werken, bezig met techniek samen met dier en natuur. Het was een prachtige en leerzame jeugd waar mijn technische basis is gelegd.

De jou wellicht bekende zaken als verbrandingstechniek, hydrauliek, elektrotechniek, lassen, slijpen, zagen.

Snelheid & verbrandingstechniek

Snelheid en verbrandingstechniek waren mijn grote liefde.

Ik was dagen en vaak ook nachten, bezig om mijn scooters zo snel mogelijk te krijgen voor de dragraces.

Al mijn vrije tijd en spaargeld besteedde ik aan deze prachtige hobby.

Opleiding

Op theoretische opleidingen vond ik weinig aansluiting en na een paar keer gewisseld te hebben, heb ik gekozen voor de IVA-Driebergen.

Deze geweldige opleiding combineert op een praktische manier autotechniek (elektro, wtb, hydrauliek, verbrandingstechniek) met zakelijke vakken (economie, marketing, sales, administratie).

Aan het werk

Gestart in de automotive (sleutelen en sales) maar deze sector was te conservatief. Elke dag hetzelfde en wellicht dat je ooit geluk had dat je op de stoel terecht kwam van de verkoopleider. Daar was ik te ambitieus voor. Daarna een overstap naar de ICT-sector waar ik omgeschoold werd naar Microsoft Administrator. Beheerde samen met een team de ICT-omgevingen van klanten. Prachtige uitdaging maar na een paar jaar elke dag achter een beeldscherm, miste ik het menselijke contact. Heb toen een overstap gemaakt richting de detachering van ICT-ers (Oracle). Het leren begrijpen wat een kandidaat wilde en wat een klant nodig had.
En daar ligt de basis van wat ik nu doe, namelijk het verbinden van werkzoekenden en werkgevers.

Machinebouw & field service

Ik kwam in contact met een detacheerder in Field Service Engineers. Maar wat is Field Service? Mensen die machinestoringen oplossen en onderhoud doen. Maar de sector machinebouw leek mij geweldig, eindelijk weer echte techniek waar ik vroeger zoveel van hield.
Dat was wel een sprong in het diepe want de machinebouw is toch een stuk complexer dan het spul waar ik aan had gesleuteld. Na 2 jaar met veel enthousiasme de machinebouw leren kennen, had ik een eigen team van field service engineers bij gave opdrachtgevers.

The Field Service Company

Na in de crisis (2008/2009) te hebben gezien dat vooral geld belangrijk was bij mijn werkgever en niet de mensen, besloot ik in 2011 om mijn eigen bedrijf te starten.

The Field Service Company:
Gericht op dezelfde sector en field service engineers, maar werving & selectie zodat kandidaten direct in dienst kunnen bij hun werkgevers, want dat willen jullie uiteindelijk het liefst toch?

Niemand deed dit nog, dus het was een gat in de markt!

Toekomst

Na honderden field service engineers te hebben geholpen aan een nieuwe uitdaging, vind ik het vakgebied nog altijd geweldig. Het is zo mooi om mensen blij te zien in hun nieuwe werk. Ik leer nog dagelijks bij, kom bij de mooiste werkgevers en gaafste techniek.

Als de toekomst van The Field Service Company dus meer wordt van hetzelfde en dan zeg ik: Let's do this!

Leer ons nog beter kennen

Vind je het een leuke kennismaking zover en weer je meer weten over onze waarden, visie of wat wij doen? Lees verder over wat The Field Service Company doet of waar voor staat

Wat leuk dat je je bij ons inschrijft!

Vul je gegevens hieronder in. Je krijgt binnen 24 uur een reactie!